Leg je dansschoenen maar weg

Vanaf 25 september weer staan bij popconcert, ook meerdaags evenement weer toegestaan,’ zo meldt de NOS. Is dit het groene licht waar we al anderhalf jaar opwachten of zitten er meer haken en ogen aan?

Vanaf 25 september mogen evenementenliefhebbers weer staan bij een concert met een maximumcapaciteit van 75%, inclusief coronabewijzen voor alle horeca. Nachtclubs en discotheken mogen weer open. Tot 00.00 uur. Een dag later het tweede pushbericht, met meer details over versoepelingen die aangekondigd zullen worden in de persconferentie. Het zal met name om de evenementensector gaan.

Mojo-directeur Ruben Brouwer, organisator van ADE, en de Koninklijke Nederlandse Horeca laten van zich horen. Brouwer geeft aan dat het gesprek met De Jonge ‘bizar’ was. Hen wordt eigenlijk gevraagd ‘om het dansen te verbieden’. De Jonge geeft aan dat hij ‘zoveel mogelijk mogelijk’ wil maken en dat hij ‘helemaal niets tegen dansen heeft.’

De Koninklijke Horeca Nederland laat weten een kort geding te starten vanwege de blijvende horecabeperkingen. De anderhalve meter hoeft niet meer aangehouden te worden, maar in ruil daarvoor moeten alle horecagelegenheden alle bezoekers checken op een coronabewijs en moeten ze nog steeds sluiten om 00.00 uur. Ook de discotheken en nachtclubs, wat de KHN aanvecht.

Ook ADE laat van zich horen, want zekerheid dat het event door kan gaan is er niet. Directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis vrezen voor de aankomende editie van het evenement. De verschillende events die naast en door elkaar heen lopen, is wat ADE ADE maakt en met de huidige maatregelen niet haalbaar is.

Hiermee negeert het demissionair kabinet de twee grootste protesten van de afgelopen vijftien jaar, zonder enkele gene.

Geef een reactie