Versoepelingen in zicht, maar uitstroom evenementenmensen

Het zal je niet ontgaan zijn, versoepelingen voor de sector lijken aanstaande. Maar is er binnen de sector nog genoeg gekwalificeerd personeel te vinden?

In de afgelopen twee jaar is er een grote leegloop geweest binnen de sector, er zijn veel flexwerkers en freelancers die tussen wal en schip zijn beland (doordat ze geen aanspraak konden maken op financiële steun of ontslagen zijn) en hierdoor genoodzaakt waren buiten de sector werk te vinden. Zo is er een enorm tekort ontstaan aan expertise en handjes. Dit merken we ook in onze directe omgeving, dat veel freelancers de sector helaas hebben verlaten.

We spraken Romke de Jong van D66, zelf geen vreemde binnen de evenementensector en heeft hierdoor veel feeling met de sector en de problematiek. Hij onderstreepte het belang van de sector en begrijpt het sentiment, hoe moedeloos mensen zijn. Dat er hierdoor veel personeel is uitgestroomd en hij beaamde dat de steunpakketten niet toereikend zijn (zijn eigen woorden).

Maar er gloort hoop aan de horizon, als we de uitgelekte berichten mogen geloven. Op 15 februari is er een nieuwe persconferentie waarbij er verdere versoepelingen verwacht worden, we duimen voor de evenementenmensen en de sector!

Geef een reactie